PARC D'AUS
tel: 972 75 78 16
619 18 82 18

Inici
Animals
Com arribar
Imatges generals del parc
Contacte
 
Guacamai blau (Ara ararauna):

El guacami blau és un habitant típic de la selva plujosa i també d'altres tipus de boscos més secs de l'Amèrica del Sud, des de l'est de Panamà i l'illa de Trinitat fins a Paraguai i el sud del Brasil.

La seva alimentació és frugívora i granívora : menja gra, llavors, fruits secs i diferents tipus de fruites fresques. D'hàbits gregaris, acostuma a juntar-se en bàndols nombrosos i, fins i tot, a vegades s'ajunta amb guacamais d'altres espècies.

La maduresa sexual s'assoleix als quatre o cinc anys. És un animal monògam, i la majoria de parelles resten juntes durant molts anys, sovint tota la vida. Els seus nius els fan en forats d'arbres i, més rarament, en forats de les roques.

El guacamai blau és molt apreciat com a ocell de gàbia, i l'excesiva captura a la qual està sotmés per aquest motiu l'ha fet desaparèixer ja de moltes zones de la seva antiga àrea de distribució.

Diseny i manteniment: montgri.net